Пред неколку месеци ве известивме дека Paragon, несудената MOBA игра на Epic Games, згаснува, а парите на гејмерите се враќаат. По се изгледа, во асетите за играта биле вложени неверојатни 12 милиони долари. Кога веќе играта пропаѓа, би било штета да се случи истата судбина и со асетите. Поради тоа, од Epic ја донесоа одлуката бесплатно […]

Прочитај повеќе

Epic Games, студиото зад популарната Fortnite, објасни дека од 26.април ќе прекинат со каква било поддшка на Paragon и играта ќе стане неигрива. Би лажеле кога би кажале дека ваквата одлука нè изненадува. Несреќната MOBA игра има се помалку играчи и пред само две недели, студиото призна дека работата на играта е отежната од две […]

Прочитај повеќе

MKD20, новиот гејминг подкаст ја објави својата трета епизода на YouTube. Подкастот оди премиерно на Twitch секоја среда во 21:00 часот, а снимките се реобјавуваат на YouTube. Подкастот рецензира нови и популарни игри, и во оваа епизода започнува со Paragon, нов MOBA наслов кој изгледа фантастично, и ако ги исполни очекувањата ќе биде сериозна конкуренција […]

Прочитај повеќе