Неодамна поради обвинувањата за селективно известување, Facebook ги замени уредниците со алгоритам. Малку подоцна куп лажни приказни се промовирани и се појавуваат како „Trending“. Откако ја забележаа првата лажна приказна за Мегин Кели, водителката на Fox News која наводно била избркана заради поддршка кон Хилари Клинтон, Washington Post започна да ги следи сите стории во […]

Прочитај повеќе