Дали може да замислите дека цел месец немате пристап до Facebook? Жителите на Папуа Нова Гвинеја ќе бидат дел од тест со кој властите ќе се обидат да ги пронајдат лажните корисници. Ќе биде разгледан и ефектот кој друштвената мрежа го има врз популацијата, јави Guardian. „Периодот ќе овозможи да собереме информации за да ги […]

Прочитај повеќе