Јапонскиот производител Panasonic ги изненади сите си новиот Lumix C1 паметен телефон со Android 4.4. Компанијата се откажа од пазарот на паметни телефони пред неколку години, но сега причина за враќањето е новиот CM1-сензор. Станува збор за еден инчен фото-сензор, кој може да се пронајде и на дел од фотоапаратите. Lumix C1 всушност е многу […]

Прочитај повеќе

Европската комисија ги казни производителите на телевизија LG, Philips, Panasonic, Samsung, Toshiba и Technicolor со рекордни 1,47 милијарди евра бидејќи цела декада ги местеле цените на катодните цевки кои се користат во компјутерски монитори и телевизори. Тајванската Chunghwa Picture Tubes не беше казнете бидејќи и помогна на Комисијта да го открие картелот. „Едни од најорганизираните […]

Прочитај повеќе

Јапонскиот гигант Panasonic претстави Android апликација која ќе им овозможи на корисниците со помош на паметни телефони да управуваат со работата на уреди за домаќинство произведени од оваа компанија. За почеток апликацијата опфаќа микро печки, клима уреди, фрижидери и различни монитори за работа на срце. Заедно со апликацијата најавени се и серија нови уреди кои во целост […]

Прочитај повеќе

Џастин Тимберлејк се појави на сцената на CES заедно со Panasonic за да го претстави партнерството меѓу веќе заборавената друштвена мрежа и производителот на телевизори. Познатата музичка ѕвезда од пред пред некое време е ко-спопственик на друштвената мрежа. Тој откупи дел од компанијата со идеја да ја врати популарноста на MySpace така што ќе го […]

Прочитај повеќе

И Panasonic претстави свој таблет компјутер на на овгодинешниов Consumer Electronic Show. Viera таблетот, како и многу други, работи на Android оперативниот систем, ќе биде достапен во 4, 7 и 10-инчна (25cm) големина и ќе има LCD дисплеј.

Прочитај повеќе