PC Magazine одделија исклучително кориснa опрема во нивниот мартовски број, а ние едноставно моравме да ги споделиме со вас. Intel Vaunt Smart Glasses се паметни очила кои не само што изгледаат убаво и ненаметливо туку и се одликуваат со практични функции. На стаклата од очилата и во вашето видно поле можат да се проектираат најразлични […]

Прочитај повеќе

За прв пат на оваа Олимпијада, спортистите се загреваат со паметна облека. Станува збор за јакната од Ralph Lauren, која ја носат спортистите од САД. Доаѓа со проводливо јаглеродно и сребрено мастило, кое преку батерија ги загрева спортистите. Се работи за релативно нов материјал кој е флексибилен и не пречи при движењето. Јакната овозможува и […]

Прочитај повеќе

Соработката на Google и Levi’s ја донесе првата паметна тексас јакна – Jacquard. Двете компании соработуваа и создадоа облека која може да управува и презентира основни податоци со наједноставни команди. Јакната го имаше своето деби на SXSW настанот, во Остин, Тексас. Изработката на јакната секако е во рацете на Levi’s, она што е во рацете […]

Прочитај повеќе