Кацига со која корисникот добива вид како „предатор“ и помага на полицијата во Кина, Дубаи и Италија да го спречи ширењето на Ковид-19. Кацигата е опремена со термална камера и овозможува следење на луѓето со повисока температура. Паметните кациги N901 ги произведува кинеската компанија KC Wearable, а веќе ги користи полицијата во Кина, Холандија, Дубаи […]

Прочитај повеќе