Производството на различни фалсификувани производи е сериозен проблем во Кина. Кинеската компанија WaliMai се обидува да стави крај на фалсификуваните производи со RFID-етикета. Паметната етикета треба да биде доказ за купувачите дека производот е автентичен, вели Reuters. Етикетите се креирани со RFID чип кој го следи пакетот од првата од последната станица. Наместо продавницата, етикетата […]

Прочитај повеќе