Apple го претстави својот прв уред за управување со домот, паметниот звучник HomePod. Уредот не се разликува премногу од конкуренцијата, иако според квалитетот на звукот е далеку пред Amazon Echo и Google Home, пишува Verge. Ова се однесува пред сè на звукот, кој е далеку пред конкуренцијата. Звучникот е подобар, но за жал, сѐ друго […]

Прочитај повеќе

Google пронајде нов дом за својот паметен асистент. Компанијата со повеќе партнери креира нова серија на паметни звучници. Уредите кои ќе треба да ја „поразат“ доаѓаат од: Altec Lansing, Anker Innovations, Bang & Olufsen, Braven, iHome, JBL, Jensen, LG, Lenovo, Klipsch, Knit Audio, Memorex, RIVA Audio, SōLIS и Sony. Google Assistant на дел од овие […]

Прочитај повеќе

Паметнипот звучник од Apple требаше да биде достапен во продожба од декември, но сепак уредот не е завршен и ќе доцни.  Заинтересираните купувачи ќе треба да почекаат до 2018 година. Засега нема точна дата, но би требало да биде на почетокот. „Едвај чекаме луѓето да го искусат HomePod, бежичниот звучник за домот. Сепак потребно ни […]

Прочитај повеќе

Кинескиот пандан на Amazon, Alibaba наскоро ќе го претстави својот асистент. Станува збор за паметен звучник, речиси копија на Amazon Echo. Како и Amazon, и Alibaba започнува на домашниот пазар. Паметниот звучник започнува со продажба во Кина. Со ова Alibaba им се приклучува на Amazon и Google кои веќе имаат паметни звучници. Apple од своја […]

Прочитај повеќе