Новата верзија на паметниот накит од на хрватската компанија Bellabeat веќе има 130.000 купувачи. Компанијата првите модели на новата серија ги продаде за еден час и заработи над 1,3 милиони куни, јави Netokracija.   Накитот има слична функционалност како и фитнес алките за мерење активност. Може да ги следи вежбите, тренинзите и спиењето. Алката е […]

Прочитај повеќе