Ко-основачот на компанијата со која започна лудилото по виртуелната реалност Oculus, Палмер Лаки, ја напушта компанијата. „Палмер многу ќе ни недостасува. Неговото наследство се протега многу повеќе од Oculus. Неговиот инвентивен дух ни помогна да започнеме со модерната ВР-револуција. Благодарни сме за сè што направи за Oculus и виртуелната реалност и му посакуваме сè најдобро […]

Прочитај повеќе