Во период кога сите бараат поголем телефон, производителите работат на се поголеми уреди, но не и Palm. Производителот претстави уред кој за денешни стандарди се смета за минијатурен. Новиот телефон го собира е навистина малечок, иако во минатото кога навистина се ценеа уреди со помали димензии имало и помали уреди. Секако не паметни телефони, но […]

Прочитај повеќе

Една од најголемите ИТ компании Hewlett-Packard најави дека нема да продолжи со развојот на нивните таблет компјутери и паметни телефони кои го користеа оперативниот систем WebOS. WebOS е мобилен оперативен систем кој работи на Linux кернел и првично развиен од Palm, компанија која подоцна беше купена од Hewlett-Packard за 1.2 милијарди долари. Покрај стопирањето на […]

Прочитај повеќе

HP ќе инсталираат WebOS на сите персонални компјутери почнувајќи од 2012, најави директорот на HP, Лео Апотекер. Со овој чекор, во исто време ќе привлечат повеќе развивачи за WebOS апликации, а исто така и за да ја направат транзицијата на оперативниот систем од мобилните уреди на десктоп.

Прочитај повеќе

Hewlett-Packard објави дека ја купија безбедносната компанија ArcSight за 1.5 милијарди долари. ArcSight нуди безбедносни услуги на бизниси и владини агенции заштитувајќи ги од сајбер опасности и други ризици кои можат да им наштетат на информациите, а го прави тоа нудејќи продукти со кои агенциите и бизнисите можат да прават мониторинг на дата центрите и мрежите.

Прочитај повеќе