Долго време не сме пишувале за некоја игра за мобилен телефон, па еве нешто за сите позната игра, Pac-man. Сите ја знаеме стандардната Pac-man, но оваа апликација или игра, ни нуди дури 256 нивоа, различни стази и сѐ потешки нивоа. Играта е стара 33 години, а во оваа Android апликација ништо не е сменето. Сѐ […]

Прочитај повеќе

Студенти од Минхен направија видео во еден кадар во кое ја презентираа историјата на гејмингот, од играње тенис со две цртички и квадратче во 1958 година, преку Pacman во 1980-та, Donkey Kong, Sonic, Street Fighter II во 1991 година до Need for Speed, голф на Nintendo Wii и Rock Band. А што понатамо? Според минхенските студенти, сега не очекува виртуелната реалност.

Прочитај повеќе