Во еден момент, Microsoft се изјасни дека планира целосно да го замени 32 години стариот едитор на слики Paint со новата 3D верзија. Таквата вест, претпоставувате, само ја разлути ордата од носталгични фанови и компанијата реши да се повлече од намерата и да ги задржи и двете верзии. Во меѓувреме, Јspaint e исклучително корисна Windows […]

Прочитај повеќе

Microsoft постојано се залага за подобрување и проширување на функционалност на нивниот најнов оперативен систем. Најновото есенско надополнување првенствено се стреми да овозможи подобра поврзаност и интеракција помеѓу вашиот компјутер и мобилната направа. Неодамна, гигантот од Редмонд вети дека телефоните и Windows 10 ќе комуницираат еден со друг и активностите започнати на телефонот ќе можат […]

Прочитај повеќе

Најверојатно никој веќе не помислува сериозно на Paint кога се зборува за софтвер за цртање…. Алатката е доволна за минимално и често доволно едитирање на сликите. Сепак Microsoft не е задоволен со ова и работи на нов редизајн на алатката. Со промената алатката ќе овозможи едноставно 3Д-едитирање или нешто што наликува на 2.5Д-моделирање во дел […]

Прочитај повеќе