Google претстави нова услуга Page Speed која би требало да го забрза вчитувањето на вашиот веб сајт од 25 до 60%! Google претходно објавени Page Speed екстензија и API кои нудеа сугестии за забрзување на вчитувањето на сајтот. Принципот на кој работи сервисот е да ги насочите вашите DNS сервери кон Google адреса од каде […]

Прочитај повеќе

Page Speed на Google се користи за да ги опримизираат веб страниците на кои работат. Досега оваа алатка ја имаше само како екстензија за Firefox, а отсега може да ја инсталираат и Chrome корисниците. Секако, Google за овие корисници нудат една подобрена верзија, која е достапна на 40 јазици.

Прочитај повеќе