Најверојатно никогаш нема ни да помислите дека Pacman би можел да биде интересен во било која верзија на виртуелната реалност. Играта секако го одбележи периодот на почетокот на гејминг ерата, но денес е помалку застарена. Но, Bandai Namco немаат намера да се откажат од нивната легенда. Компанијата се чини дека успеа да пронајде начин како […]

Прочитај повеќе

Долго време не сме пишувале за некоја игра за мобилен телефон, па еве нешто за сите позната игра, Pac-man. Сите ја знаеме стандардната Pac-man, но оваа апликација или игра, ни нуди дури 256 нивоа, различни стази и сѐ потешки нивоа. Играта е стара 33 години, а во оваа Android апликација ништо не е сменето. Сѐ […]

Прочитај повеќе

Далечната 1980-та, на 22-ри мај во Јапонија Namco ја објави аркадната игра Pac-Man која за кратко време ќе стане култна видео игра за сите следни генерации. Подоцна во октомври истата година играта ќе биде објавена во Северна Америка. Ако сте ја играле играта, повелете потсетете се на детството. Ако те млади и никогаш не сте […]

Прочитај повеќе

Без никаков вовед, објаснување, дискутирање… сликите говорат сами за себе. Кој знае, знае… кој не, најдолу има доста корисен линк. За повеќе, трк на линков и уживајте… но на своја одговорност: www.classicgamesarcade.com Бонус:

Прочитај повеќе

Тим биоинженери од Стендфорд универзитетот направија реална Pac-mecium игра, во која корисниците можат да контролираа едноклеточните микроорганизми со обичен гејминг џоистик кој ја „контролира поларностa на слабо електрично поло кое е врз течната комора, што влијае врз движењето на парамециумот”.

Прочитај повеќе

Kористејќи ги новите HTML5 веб стандарди, програмерот Дајл Харви направи игрива верзија на Pacman објавувајќи ја на својот блог.

Прочитај повеќе