Nokia претстави нова верзија на Symbian оперативниот систем – Anna, заедно со два нови модели на телефони X7 и E6. Новото е што новиот Anna ќе има побрз прелистувач, подобрено внесување на текст, нови икони и последна верзија на Ovi Store.

Прочитај повеќе

Apple App Store се уште е на врвот со над 350.000 апликации, следен од Android Market со над 150.000 апликации додека другите продавници за HP webOS, Blackberry, Ovi Store, Windows Phone, Amazon Android Appstore заостануваат со по меѓу 5.000 до 35.000. Можеби малку поистакнати се Get Jar, со над 80.000, односно Pocket Gear и слични продавници, со над 140.000 апликации, кои ги покриваат сите мобилни платформи.

Прочитај повеќе

Microsoft Communicator Mobile за E52 И E72 Nokia телефоните е првата апликација од партнерството меѓу двете компании.

Прочитај повеќе

Nokia го стартуваше Ovi App Wizard бета сервисот кој овозможува секој корисник, без претходно програмерско познавање, да си направи своја мобилна апликација за Nokia телефоните. При креирање на апликацијата корисникот може да си вметне и реклами или да одбере цена на таа апликација.

Прочитај повеќе