Edison е апликација за сите ваши потреби побрзани со електронската пошта. Во поглед на дизајнот, Edison потсетува на Outlook, но се разликува од чедото на Microsoft во тоа што е значително побрза. Сите акции се флуидни и инстантни, независно од тоа дали ја користите апликацијата за Android или iOS. На располагање го имате и таканаречениот […]

Прочитај повеќе

Откако го претстави од поодамна, поточно од пред речиси една година, Microsoft конечно и објави кога излегува редизајнот на Outlook. Надградбите на Outlook започнуваат за неколку дена, со ова и официјално ќе биде достапен поедноставниот дизајн на платформата. За сите кои се навикнати на сегашниот изглед или пак им е и повеќе од доволен за […]

Прочитај повеќе

Безбедносни пропусти овозможуваат напаѓачите едноставно да дојдат до текстот од електронскaта пошта. Дел од пропустите постојат од пред една деценија и до денес не се поправени. Методата која ја презентираа истражувачите овозможува дешифрирање на пораки шифрирани со PGP или S/MIME. Методот кој овозможува пристап до некриптираната комуникација е едноставен, но има неколку претпоставки. Првата е дека […]

Прочитај повеќе

Microsoft на Build 20178 конференцијата најави дека наскоро ќе може да се плаќаат сметки директно преку Outlook. Можноста ќе доаѓа преку Microsoft Pay системот, а корисниците ќе можат да платат фактури без да излезат од Outlook. Ова секако значи и дека нема да бидат потребни никакви други апликации и сервиси кои би му требале на […]

Прочитај повеќе

Веќе некое време како Outlook.com има бета верзија која не само што е визуелно попривлечна туку и располага со пофункционален и проширен интерфејс од можности. За да ја проверете бета верзијата потребно е /owа/ од линкот outlook.live.com/owa/ да го замените со /mail/, да кликнете  на копчето во десниот, горен агол, Try the Beta или тука! […]

Прочитај повеќе

Новата надградба на Office пакетот од Microsoft ќе доаѓа со повеќе надградби кои треба да им го олеснат „животот“ на корисниците. За дел од корисниците на Microsoft Word добредојдена ќе биде новата функција Editor, која додава белешки за текстот. Целта е апликацијата на корисникот да му помогне со уредувањето на текстот, исто како што ова […]

Прочитај повеќе

Дваесет и шест милијарди долари се навистина многу пари, и според дел од коментарите на интернет со тие средства Microsoft можел да си купи и „поубава“ социјална мрежа, пример Pinterest. Но, Microsofot точно знаеше што добива со LinkedIn, кој доаѓа со Lynda.com, Pulse, SlideShare, а тука се и 433-те милиони корисници. „Ние имаме заедничка мисија, фокусирана на […]

Прочитај повеќе

Gmailify е нов сервис од Google кој овозможува корисниците на Yahoo и Outlook да го користат најдоброто од Gmail. Корисниците на другите сервиси ќе можат да користат опции како спам заштита, организација на inbox и интеграција со Google Now, без притоа да ја менуваат платформата. Опцијата ги спојува профилите со Gmail и овозможува користење на […]

Прочитај повеќе

По исклучителниот успех кој Office for iOS го доживува на iPhone и iPad, но и најавата за новиот Office пакет за Windows 10, Microsoft ја претстави најавената верзија на апликациите за Android. Word for Android, Excel for Android и PowerPoint for Android се достапни за бесплатно преземање на Google Play, заедно со нив е достапна […]

Прочитај повеќе

Microsoft го надгради Hotmail.com и од денес тој е Outlook.com. Функцијата на имејл сервисот останува иста, но изгледот е значително подобрен. Сo многу помалку реклами и значително почист изглед Outlook е еден од поубавите и попрактичните сервиси за електронска пошта. Оutlook овозможува синхронизирање на настаните од календарот, поштата на телефон, таблет или дектоп компјутер. Покрај […]

Прочитај повеќе

Голем број од компаниите кои произведуваат разни веб апликации, своите производи ги прават околу друштвените мрежи, или измислуваат нови друштвени мрежи. Стартапот PowerInbox е исто така апликација која се занимава со друштвените мрежи, но од поинтересен агол. PowerInbox е апликација која им овозможува на корисниците да користат друштвени мрежи внатре во нивниот e-mail профил. PowerInbox […]

Прочитај повеќе

Дали ви се случило некогаш да напишете порака до некого и да останете тотално неразбрани, или пак сосема погрешно разбрани? Текст базираната комуникација често носи емоционални подтонови, и изборот на погрешни зборови може да не стави во непосакувана ситуација. Ова е доста очигледно во електронската пошта, која е еден од основните начини на дигитална комуникација каде што откако ќе го пратите мејлот немате шанса да се објасните веднаш, туку ќе треба нови и нови мејлови.

Прочитај повеќе