Facebook работи на алатка која на корисниците ќе им овозможи да пронајдат Wi-Fi во нивна близина. Алатката веќе им е достапна на дел од корисниците во одбрани држави, а засега нема прецизна најава за глобална достапност. Алатката треба да им овозможи на сите корисници да останат поврзани со пријателите. Функционалноста на корисниците ќе им овозможи […]

Прочитај повеќе

Претпоставуваме дека порано или подоцна сте се нашле во ситуација каде барате безжична мрежа за да се конектирате и ве препливува бран од еуфорија кога ќе налетате на отворена или јавна Wi-Fi мрежа која не бара лозинка за конектирање и секој може да пристапи до неа. Следниот пат кога ќе се случи таквото нешто, особено […]

Прочитај повеќе