Internet.org, односно планот на Facebook да обезбеди бесплатен интернет за oстанатите милијарда луѓе кои не можат да си дозволат пристап до Интернет, преку соработки со оператори; сега е навистина отворен за сите. Сите девелопери ќе можат да креираат едноставни и ефикасни сервиси и апликации до кои корисниците ќе можат да пристапат бесплатно, и околу кои […]

Прочитај повеќе

Nest, еден од пионерите и лидер во креирањето на паметни уреди поврзани на интернет, се одлучи да ја отвори својата платформа за други девелопери. Истовремено компанијата откри и дел производителите чии уреди ќе комуницираат со Nest-термостатот. Машините за перење од Whirlpool, Daimler AG Mercedes-Benz автомобилите, далечинските управувачи од Logitech International, Jawbone бразлетните, се дел од […]

Прочитај повеќе