Креаторот на World Wide Web, Сир Тим Бернерс-Ли, отворено застана зад изворот на доверливите документи од NSA, Едвард Сноуден, нарекувајќи го „исклучително важен дел од системот“ во својот говор за отвореноста и безбедноста на Интернет. Интервјуто го даде на BBC Radio 4 Today, по повод 25 годишнината на Интернет во 2014 година. „Имам надеж за […]

Прочитај повеќе