Microsoft продолжува со oтпуштања во одделот за развој на паметни телефони. Најголем дел од отпуштените се дел од одделот за равој во Финска, а освен отпремнини, компанијата ќе загуби и дополнителни 950 милиони долари. Ова отпуштање на Microsoft е дел од крајот на мобилниот оддел на Nokia, a компанијата која не толку одамна ги произведуваше […]

Прочитај повеќе

Ако не може да се игра Angry Birds, тогаш кажете му чао на паметниот телефон, пишува Александра Петри од Washington Post коментирајќи ја последната вест дека Research in Motion отпушти 2.000 луѓе, 10 отсто од вработените, по лошите резултати во последниот фискален период. RIM пријави 695 милиони долари прoфит, што е голем пад од 935-те […]

Прочитај повеќе

Nokia ja најави својата трета и четврта фаза од трансформацијата со најава дека ќе отпушти 4.000 луѓе, од вкупно 65.000 вработени, до крајот на 2012-та.

Прочитај повеќе

Поради пиратеријата, ширум Европа можат да се затворат 1.2 милиони работни места и бизнисите да имаат 240 милијарда евра загуба до 2015 година, се вели во извештајот на TERA Consultants подржан од Интернационалниот совет за трговија и од Европската Унија.

Прочитај повеќе