Над 25.000 луѓе ветија дека ќе се откажат од друштвента мрежа приклучувајќи се на иницијативата „Откажи се од Facebook“, иницијатива која го одбра 31 мај како ден за акција и конечно бришење на профилите.

Прочитај повеќе