Замислете ја следнава ситуација: Наставник влегува во училница со дваесет и пет ученици. Петнаесет од нив не го ни регистрираат наставникот се додека не ги слушнат останатите десет како во унисон го кажуваат стандардниот поздрав. Петнаесетте ученици кои првенствено не го регистрираа наставникот не беа премногу зафатени со повторување на лекцијата или подготвување на часот. […]

Прочитај повеќе

Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) ги пречека основците од основното училиште „Св. Кирил и Методиј“ на час на кој беше демонстрирана употребата на современата технологија во едукацијата на младите. На часот беа презентирани NAO хуманоидниот робот, Microsoft Kinect како и SRV-1 роботот кои се дел од опремата на Лабораторијата за роботика и […]

Прочитај повеќе

Е-учебници.мк е дигитална библиотека на електронски учебници наменета за помладите, учениците од основното и средното образование, како и за наставниците и родителите.

Прочитај повеќе