Blade Runner 2049 е добитник на Оскарот за најдобри ефекти. Сепак се чини дека кога во прашање е македонскиот дел на оскарите, добитник е студиото за специјални ефекти FX3X. Компанијата е номинирана за 3 од 5 „финалисти“. FX3X работеа на: Guardians of the Galaxy Vol. 2, Kong: Skull Island и Star Wars: The Last Jedi. […]

Прочитај повеќе

Everything излезе на 21. април годинава и за краткото време успеа да ја импресионира гејмерската популација со овозможување епска симулација преку илјадници игриви ентитети, од бактерија преку зрно песок, животно па сè до планета, односно галаксија. Можете да трчате, лебдите или летате низ универзум и да стапувате во едноставни, но визуелно исполнителни интеракции со останатиот […]

Прочитај повеќе

The Webby Awards се нешто како интернационални веб Оскари каде се наградува достигнувањето во веб дизајнот, интерактивниот маркетинг, онлајн медиуми, видео и музика, како и мобилната технологија.

Прочитај повеќе