„Драги претплатници, вие сте регистрирани учесници на масовни протести“. Оваа SMS порака беше испратена од украинските власти до мобилните корисници кои се наоѓаа во близина на насилните протести во Украина, на кои денес беа пријавени и првите две жртви по обидот на полицијата да ги растури камповите на демонстрантите. Немирите се резултат на строгите закони […]

Прочитај повеќе

<надополнето 15.12.10> Уставниот суд ги одби промените на Законот за електронски комуникации, односно ги поништи петте одредби кои и даваа моќ на полицијата да прислушува без судски налог. Одбиени се петте измени на член 4 (точки 47 и 48), член 112 (ставовите 7 и 8), член 114 (ставовите 7, 8 и 9), член 115 и […]

Прочитај повеќе