Хрватскиот стартап Orqa FPV сака да ги креира најдобрите очила за дронови. Очилата треба да им овозможат на пилотите на дроновите да гледаат и да управуваат со леталото како да се внатре. Најзаинтересирани за очилата од стартапот секако се пилотите кои учествуваат во спортски натпревари. Трките со дронови се еден од спортовите кои може да […]

Прочитај повеќе