Microsoft започнува тестови за да ја пронајде локација за најефикасен податочен центар. Компанијата смета дека под вода е вистинското место и благодарение на подобро ладење ќе заштедат на енергија. Компанијата веќе ги започна тестовите, а првата капсула / податочен центар е на дното на северното море во близина на шкотските острови Оркнеј. Теоријата е дека […]

Прочитај повеќе