Leap Motion, eден од најинтересните проекти за проширената реалност кој доби скоро половина милијардa долари од инвеститори предводени од Google, конечно пронајде примена која има многу повеќе смисол. Компанијата зад контролерот започнува нов проeкт Orion кој е замислен како помала верзија на сегашниот уред, кој ќе може да биде вграден директно во очила за виртуелна […]

Прочитај повеќе