(„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите) Во време кога имаме се повеќе работни задачи и обврски, а се помалку време и останати ресурси, потребен […]

Прочитај повеќе

Според германските истражувачи Матиас Бомер и Антонио Кругер, кои анализираа над 1.400 екрани од 130 корисници на iPhone и Android телефони, корисниците најчесто ги групираат и организираат своите мобилни апликации во фолдери според функционалност и според тоа колку често ги користат. Eве ги петте начини како секој од нас ги организира апликациите, според TechCrunch кои го […]

Прочитај повеќе

За да ги направи да бидат слични на групите, Facebook го подобри начинот како се креираат настани кој сега има помалку полиња за пополнување и истакната приватност на настанот за да може да ги поканите само пријателите. Сега за креирање на настани ќе има само поле за име на настанот, датум и приватност, додека локацијата […]

Прочитај повеќе

Coolendаr е веб календар кој е толку едноставен за користење што не мора да кликате по датуми и време, туку само внесувате една линија текст и кликате на копче. Во пракса, помалку од 30 секунди работа со два клика.

Прочитај повеќе

Opera 11 бета сега има можност да се организираат табовите во категории со едноставно повлечи-и-спушти движење, што ќе ја поедностави работата на сите нас кои постојано имаат отворено куп табови.

Прочитај повеќе

Нема потреба да имаме неорганизирани болници, да се лута од еден до друг доктор, и најмрачното нешто во целата таа авантура – бесцелното чекање бесконечни редици… каде и да отидеш се чека ред за нешто, ред кој може да потрае со часови или минутки. И тоа исчекување нервира! Нервира и „кој е на ред?“ дискусијата.

Прочитај повеќе