Новата надградба на Android апликацијата на Facebook ќе им дозволи на корисниците поедноставно анонимно и безбедно користење преку Tor мрежата. Иако анонимност на Facebook не е можна, сепак ваквото поврзување им помага на луѓето кои сакаат да ја скријат локацијата од каде пристапуваат на мрежата. Социјалната мрежа од пред неколку месеци започна поинтензивна соработка со […]

Прочитај повеќе