Награда за социјално претприемништво 2016 е натпреварот организиран од Млади Инфо за македонските студенти кои треба да претстават иновативни општествени решенија. „Нашата мисија со наградата е да се зголеми интересот меѓу младите за социјалното претприемништво и преку него тие да ги спознаат можностите за развојот на сопствената кариера“, вели организацијата. Натпреварот се одржува по втор […]

Прочитај повеќе

(Oва е гостински пост на Нина Николиќ, стартап ентузијаст и автор на новиот блог #StartupSelfie, во кој објавува интервјуа со регионални стартапи) Ja започнувам новата 2016-та со приказна за мојот омилен вид на претприемачи, а тоа се општествените претприемачи. Омилени ми се бидејќи овие луѓе го вложуваат сиот свој труд, време и вештини за да донесат […]

Прочитај повеќе