Норвешката компанија Opera Software, автор на популарниот прелистувач се ребрендира во Othello Corporation ASA, јави Reuters. Компанијата е најпозната по развојот на Opera, но прелистувачот од 2016 година е во сопственост на кинески конзорциум. Во јули 2016 конзорциумот го купи прелистувачот за 600 милиони долари. Конечно зделката е финализирана минатиот месец, јави Next Web. Промената на името […]

Прочитај повеќе

Дали Opera е побрза од варење компир? Дефинитивно!

Прочитај повеќе