Оpera конечно после доста бета тестирање го објави новиот Opera 11 прелистувач кој сега има организирање на табовите во групи и визуелни движења со глувчето за навигација низ страните.

Прочитај повеќе

Opera на шеговит начин го претстави 150 милионитиот корисник на прелистувачот. Имено наместо вообичаено прес соопштение, Opera објави инбокс oд мејл на својот директор Џон вон Тетчнер. Инбоксот секако е лажен, но е интересно што може да се пребарува низ него.

Прочитај повеќе

Opera 11 бета сега има можност да се организираат табовите во категории со едноставно повлечи-и-спушти движење, што ќе ја поедностави работата на сите нас кои постојано имаат отворено куп табови.

Прочитај повеќе

Прелистувачот т.е. идната единаеста верзија на Opera покрај Unite, userJS и Widgets, ќе има eкстензии со кои корисникот ќе може да си го персонализира прелистувачот. Екстензиите се налик на додатоците за Mozilla и ектензиите на Chrome.

Прочитај повеќе