Денес и официјално завршува поддршката за Microsoft Silverlight. Последен прелистувач за кој досега нудеа поддршка е Internet Explorer 11. Silverlight e апликациски фрејморк дизајниран за креирање на веб апликации. Microsoft го претстави во 2007 како конкуренција на Adobe Flash, a веќе во 2015 Microsoft и официјално ги советуваше сите корисници на Silverlight да се префрлат […]

Прочитај повеќе