Мozilla Labs работи на проект BrowserID кој ќе ги направи лозинките излишни. BrowserID е поразличен од OpenID стандардот за децентрализирана проверка, по тоа што го користи имејлот за идентификација на личноста за логирање на веб сајтови. „Со BrowserID, според дизајнот, провајдерите на идентитетот не се вклучени при логирањето. Ова значи дека корисникот не треба да […]

Прочитај повеќе

Mozilla објави додаток за Firefox кој ги собира вашите контакти од, пример, Twitter, Gmail… и ги склопува во синхронизирана датабаза со цел полесно да стапите во контакт со некој од вашите пријатели преку прелистувачот.

Прочитај повеќе