Facebook претстави нови алатки кои ќе им донесат поголема интеракција на брендовите со корисниците преку апликации. Новите Action links на Facebook се линкови кои можат да се персонализираат да им дозволат на корисниците да направат одредена акција со приказните кои се појавуваат во корисничкиот фид за вести или Timeline. Пример, доколку некој се чекира на […]

Прочитај повеќе

Како што се очекуваше, Facebook во четврток ги претстави новите Open Graph апликации кои ќе го променат начинот како се споделува содржина. Наместо сега само „лајкнување“ на постови и линкови, сега корисниците ќе можат да читаат, патуваат, трчаат, рецензираат филмови, раскажат приказна, готват… Апликациите на Facebook, кои се стартувани од неколкуте партнери како Foodily, Ticketmaster, […]

Прочитај повеќе

Според AllThingsD, Facebook на утрешната прес-конфереција ќе ги стартува новите Open Graph апликации, односно новите начини за споделување на содржина кои беа претставени во септември. Со овие нови активности Facebook ќе се обиде да ги мотивира корисниците не само да споделуваат содржина со Like копчето, туку и да „користат“ содржина, односно да ја слушаат, гледаат, […]

Прочитај повеќе

На овогодинешнатата конференција на Facebook, f8, Марк Зaкенберг покрај тоа што го претстави новиот изглед на корисничките профили, го претстави и новиот систем на споделување и откривање содржина на Facebook. Со претставувањето на новиот систем, Facebook сака корисниците да споделуваат сè што прават, од слушање музика до читање вести. За да го постигне ова Facebook […]

Прочитај повеќе

IT.com.mk ви посакува Среќни празници и Среќна нова 2011 година, во која не очекуваат уште неверојатни ИТ уреди и неверојатни ИТ сервиси кои ќе направат неверојатна ИТ револуција. Само погледнете се што се случи во 2010-та и ќе стане јасно дека информатичко-комуникациската технологија е во постојано движење напред рекреирајќи го навикнатото секојдневие во нешто ново и интересно.

Прочитај повеќе

Тест корисникот“ е кориснички профил кој се поврзува со апликацијата со цел да се тестира функционалноста на апликацијата. Профилот може да им користи на сите развивачи да се осигураат дека нивната апликација e како што треба пред да ја пуштат официјално на Facebook. Eдна апликација може да има и до 50 тест корисници.

Прочитај повеќе

Од кога го воведе „инстант персонализилирањето“ Facebook наиде на доста проблеми и незадоволство од корисниците и организациите. И со право! Од багови со четот и пробивање на Yelp, до комплицирање на опциите и неинформирање на корисниците, Facebook со плагините направи хаос со приватноста.

Прочитај повеќе

Преку 50.000 сајтови ги имплементираа новите друштвени плагини на Facebook за само една недела откако беа најавени на f8 конференцијата, oбјави Facebook.

Прочитај повеќе

На f8 конференцијата за девелопери се најавија доста промени на Facebook, од гасење на Facebook Connect и претставување на кредитите и нови правила за приватност, до претставување на Community Pages и Open Graph протоколот…

Прочитај повеќе