Поголема контрола за да менаџирате со вашата содржина, вели Facebook во блог пост во кој ги најави најновите промени во опциите за приватност. Дa, Facebook повторно ги менува опциите за приватност, што значи или им е досадно или пак дека корисниците не ги користат oвие опции бидејќи очекуваат друштвената мрежа да го прави тоа за […]

Прочитај повеќе

Додека Facebook уште му се радува на 500 милионитиот корисник, безбедносниот експерт Рон Баулс успеа да го скенира профилите од Facebook Directory кои се јавни за објавување на интеренет пребарувачите и собра 2.8 GB тежок торент со лични информации на околу 100 милион корисници.

Прочитај повеќе