По неверојатната 2016, растот на глобалниот маркетинг во 2017 ќе забави. Очекувањата за падот се поради намалувањето на очекуваниот раст во неколку пазари: Кина, САД, Британија и Бразил, јавува глобалната маркетинг агенција Warc која е позната по своите истражувања. Најголема причина за падот на растот сепак е очекувањето за намалување на дигиталниот маркетинг во 2017. Очекувањата се […]

Прочитај повеќе

Project Re:Brief е иницијатива на Google да го подобри дигиталниот маркетинг преку адаптирање на неколку епски кампањи од историјата на маркетингот за дигиталниот свет. Оваа година интернет маркетингот ќе наполни 18 години. Но, и покрај скоро две декади иновација, дигитални реклами и кампањи, оваа гранка од маркетингот воглавно се користи како дополнување на активностите од […]

Прочитај повеќе

После едно годишна истрага, властите во Турција го казнија Google со 32 милиони eвра заради избегнување да платат национaлен данок, пишува TechCrunch. Google го има најголемиот дел од пазарот на онлајн рекламирањето и интернет пребарување во Tурција. Бидејќи прави пари, турските власти велат дека гигантот мора да плати национален данок. Долгот кој го има Google кон земјата е 32 милиони евра.

Прочитај повеќе