(Oва е гостински пост на Стефан Стојановски, практикант и соработник на сервисот за групно купување Kupinapopust.mk, и студент на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство, ФИНКИ) Пред да одлучат нешто да купат, потрошувачите многу повеќе од порано се интересираат за деталите на производот, квалитетот и цената, како и за производителот. Потребата на купувачите што […]

Прочитај повеќе

Агенцијата за пошта најави дека по новогодишните празници ќе побара зголемување на минималната цена на производ кој може да се внесе без царинeње. Моментално лимитот изнесува 45 евра, но Агенцијата бара да се покачи на 150 евра. Можно е набрзо цената за која нема да се плаќа царина при увоз по пошта да се изедначи […]

Прочитај повеќе