Automattic, компанијата за WordPress откри дека работи на нов проект. Newspack ќе биде платформа наменета најмногу за малите и средни новински организации. Она што е поважно е дека поддршка за Newspack доаѓа од повеќе страни. Google, преку Google News Initiative, го поддржа проектот со 1,2 милиони долари. Lenfest Institute for Journalism донира 400 000 долари; […]

Прочитај повеќе

Содржината на македонскиот веб сè уште е на нивото што Европа го имаше пред 10-15 години, се вели во истражувањето за онлајн медумите и онлајн новинарството на Македонскиот институт за медиуми (МИМ).

Прочитај повеќе