Содржината на македонскиот веб сè уште е на нивото што Европа го имаше пред 10-15 години, се вели во истражувањето за онлајн медумите и онлајн новинарството на Македонскиот институт за медиуми (МИМ).

Прочитај повеќе

Борејќи се за опстанок, собирајќи донации за да опстане како онлајн проект, WikiLeaks го потсети светот дека новите медиуми и интернетот се потребни во информирање за настаните, за подобрување на транспарентност и за демистифицирање на ПР моќта, како и за поттикнување на истражувачкото и граѓанско новинарство. Имено, WikiLeaks објави видео добиено од анонимен извор во […]

Прочитај повеќе