Секако никој не се сомнева дека технологијата ќе го промени светот и секое искуство кое го имаме. Еден од секторите кој ќе добие надградба релативно брзо е здравството. Здравствените услуги ќе бидат пошироко достапни и во домот на корисниците. Интересен пример е Јужна Австралија чии власти неодамна објавија видео во кое корисниците зборуваат за нивните […]

Прочитај повеќе

Наскоро мобилната верзија на Google ќе започне со презентирање на можни болести во зависност од симптомите кои ги имате. Досега пребарувачот даваше линкови до други медицински сајтови, но сега ќе ги користи своите паметни семантички картички да ви даде брз одговор што ви е. Секој пат кога ќе внесете симптоми, Google ќе презентира carousel мени. […]

Прочитај повеќе