Јасмин Грин доаѓа од Alphabet Inc. (порано Google) и на овој TED говор зборува за тоа како технологијата може да помогне во борбата со радикализацијата. Еден од начините на кој треба да се бориме не е само отстранување на содржините за регрутирање, туку повеќе и подобро информирање. За повеќе податоци за борбата екстремизмот, но и […]

Прочитај повеќе