Што имаат заедничко Evernote, OneNote и Google Keep? Сите три алатки се повеќе од одлични за земање и правење најразлични дигитални белешки. Како Дартањан, TreeNoote им се приклучува на трите мускетари и ветува минималистички интерфејс, но напредни можности за снимање на вашите мисли, префрлување содржини од веб страни, како и вметнува линкови и слики. TreeNoote […]

Прочитај повеќе

Office Lens е нова Windows Phone апликација која овозможува да се искористи камерата на телефонот за креирање на пoтсетници во сега-бесплатниот OneNote. Апликацијата овозможува фотографирање на слики, документи или табли и нивно зачувување на OneDrive за понатамошно користење. Но, тоа што ја прави Office Lens одлична е што ги препознава рабовите на објектите кои се […]

Прочитај повеќе

Onenote, софтверот на Microsoft за фаќање белешки и колаборација, сега е за првпат достапен Mac, и тоа бесплатно, и во фримиум модел за Windows. Покрај новите верзии, објавен е и API со кој ќе може да се поврзат трети апликации директно со OneNote. Со ова Microsoft ја комплетира задачата да го обезбеди OneNote за сите […]

Прочитај повеќе

Microsoft ги објави веб базираните верзии на Word, Excel, PowerPoint и OneNote, алатките од Office пакетот. Со овие поедноставени бесплатни алатки – Office Web Apps – секој корисник со live.com профил ќе може да разменува, прегледува и уредува документи онлајн.

Прочитај повеќе