Microsft ни ветуваат поубава мрежа. Може да се каже дека овој пат навистина се потрудија и дека новиот IE 9 може да се мери со модерните прелистувачи како Chrome и Firefox. Microsoft се решени да се нурнат во иновациите и да ја бутнат мрежата напред, па новиот прелистувач е достапен само за новите оперативни системи Windows 7 и Vista, а оние кои уште користат XP нема да може да ги надградат своите прелистувачи.

Прочитај повеќе

Microsoft ја пушти за симнување и тестирање последната верзија пред објавувањето на новиот Internet Explorer 9 прелистувач. Oва е последната тест верзија пред конечната.

Прочитај повеќе