3Doodler е првото 3Д пенкало кое ќе овозможува да изработуваме 3Д модели и e рачна верзија на 3Д принтерите. Пенкалото ќе може да се користи за цртање на подлога, но ABS пластиката се зацврстува доволно брзо за да може да се црта во воздух. Команијата зад 3Doodler е WobbleWorks, е основана од Максвел Боуг и Питер […]

Прочитај повеќе

OMG, LOL и FYI кратенките кои се користат за побрзо комуницирање на четот влегоа во Оксфордскиот речник на англиски зборови. Тешко е да се избегнат овие кратенки доколку поминувате подолго време на интернет, но доколку не ги знаете тие се:

Прочитај повеќе