Олга Јуркова од Русија веќе неколку години се бори со лажните вести. Платформата која ја уредува „Stop Fake“ треба да им помогне на корисниците да ги разделат лагите од вистината. Идејата е едноставна, вестите ги проверува „fact checker“ ако е лажна, тогаш се објавува на „Stop Fake“. За жал, не постои волшебно копче кое ќе […]

Прочитај повеќе