Old Spice можеби ќе остане запаметен како бренд кој ја имаше најиновативната маркетинг кампања на Интернет. Креирана од маркетинг агенцијата Wieden+Kennedy, кампањата на Old Spice, стартувана во 2010-та година, се состоеше од налудничави YouTube видеа преку кои Исаја Мустафа, или попознат како The Man Your Man Could Smell Like, комуницираше со публиката, објаснувајќи и што […]

Прочитај повеќе

Според последните резултати на ΥouTube Trends, овогодинешната кампања на Old Spice во текот на еднонеделниот дуел на Фабио и оригиналниот Old Spice Guy – Изаја Мустафа, успеа да привлече 22 милиони посетители на официјалниот YouTube канал на Old Spice. За потребите на „Mano a Mano En El Baño“ беа снимени повеќе од 100 видеа, од […]

Прочитај повеќе


Ловец се соочува со мечка. Ловецот е во паника, ја зема пушката. Да пука или не? Вака започнува YouTube интерактивната маркетинг кампањата на компанијата за коректори Tipp-Ex. Кампањата е креирана од француската агенција Buzzman.

Прочитај повеќе

Откако ја стартуваа YouTube кампањата во последниов месец, не само што Old Spice стана препознатлив бренд, туку успеа да си ја зголеми продажбата за 55% во последниве три месеци, или неверојатни 107% во последниов месец, пишува BrandWeek.

Прочитај повеќе