Универзитет од Гент направи сферичен LCD екран кој може да се вгради во леќи за очи.  Засега предност е што целата површина на леќата е пиксилизирана, но во оваа фаза од проектот симболите кои може да се прикажуваат се слични како тие кои ги има на екранот на дигитрон. Ако се надевате на HUD екран, […]

Прочитај повеќе

BBC пишува за 46 годишниот Мика Терхо кој како целосно слеп се вклучил во пилот-проект на германскиот универзитет Тиминген по што му било вградени чип во окото. Откако прогледал, г. Терхо вели дека на почеток луѓето му изгледале како духови.

Прочитај повеќе