Денес е Св. Валентин, па можеби е прикладно да обрнеме внимание на науката околу наоѓање партнер преку Интернет. Да, партнер не се наоѓа толку лесно, туку е потребна наука! Или поточно математичка формула, вели OKCupid, еден од најголемите сајтови за наоѓање партнери на интернет кој има околу еден милион посетители месечно. Основачот на сајтот Кристијан […]

Прочитај повеќе

Истражувајќи кои фотографии им се допаѓаат на луѓето, OkCupid дојде до интересен податок – iPhone корисниците имаат двојно пати повеќе секс од корисниците на Android, што според друштвената мрежа за состаноци е „статистички податок дека корисниците на iPhone не се само подебувани од Apple.“

Прочитај повеќе